| 

|   | WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"

|  |  

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| Marysia Junior

| 

|  Wysłany: Nie Sty 30, 2005 9:27 pm    Temat postu: Vasculitis |   |  
				| 
 |  
				|  Choruje od 1989 r. z rozpoznaniem tocznia i vasculitis - co to słowo znaczy tego nie wiem.Pobieram leki NEORAL 50,oraz leki przeciw depresyjne.Zmojej wagi 54kg.przytyłam do prawie 80kg.Mam strasznie opuchniente stawy kolanowe i prawie otearte rany na dłoniach.Mój spacer to łazienka i kuchnia,łazienka częsciej gdyż mam notoryczne rozwolnienie i nie wiem jak się tej przypadłości pozbyć. Pozdrawiam gorąco. _________________
 Marysieńka
 |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Monika B Moderator

| 

|  Wysłany: Pon Lut 21, 2005 2:57 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Musisz duzo chodzic.......jak mnie mowiono chodzic i plakac......plakac i chodzic......brak ruchu powoduje ze tyjesz ......a biegunki.....coz mecza mnie od 5 lat.......dobry jest loperamid ...ja biore leki wtedy gdy to niezbedne......jesli musze wyjsc na dluzej z domu.....ale chodze ......zawsze po drodze znajdzie sie jakas kawiarnia czy inny przybytek gdzie mozna skorzystac z ubikacji.....piszesz ze bierzesz Neoral przeciez po tym sie az tak nie tyje......raczej sterydy powoduja tycie a Neoral jest lekiem immunosupresyjnym.........Moja rada..... ruch.....zacznij powoli wchodzic po schodach gora dol...jedno pietro nastepny dzien dwa ......musisz sie ruszac bo inaczej zostaniesz w lozku...a tego chyba nie chcesz......bedzie mniej bolalo jak zaczniesz sie ruszac...A swoja droga dlaczego nikt ci nie przepisal jakis srodkow przeciwbolowych.....
 Trzymaj sie bedzie lepiej
  .....Monika |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach