Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agateczka7 Junior
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2016 12:24 pm Temat postu: Proszę o poradę |
|
|
Czesc wszystkim !
Dołączyłam sie do waszego grona i bardzo chciałabym prosić o jakąkolwiek poradę.
Otóż od paru lat chodze do lekarzy dermatologów i alergologów i kazdy "niby" mowi ze to AZS (atopowe zapalenie skóry). Właściwie od paru lat jescze ani razu nie miałam okresu remisji, objawy są stale na twarzy, szyi, dekolcie, całych rękach i dłoniach. Smarowałam różnymi maściami, brałam sterydy ale to wszystko nic nie pomagało albo wracało ze zdwojoną siłą. Robiłam mnóstwo alergicznych z których nic nie wychodzi. Od paru miesięcy zauwazylam u siebie stale bardzo niskie ciśnienie - 70/40, 80/40, maksymalnie 90/50. Do tego miałam robione ekg serca i wyszła bradykardia. Ogolnie jestem wiecznie zmeczona, mam straszne bóle głowy, bóle brzucha, ból kolana i ciezko mi wykonywać jakikolwiek sport bo szybko sie mecze. Do tego dochodzi anemia którą mam juz od paru lat i od lipca brak miesiączki. Dodam ze przez pare lat brałam tabletki antykoncepcyjne Yasmin i paliłam papierosy. Dosc duzo. Ostatnio poszłam do kardiologa ktory skierował mnie na badania przeciwciał bo podejrzewa tocznia. Byłam pod koniec września na wakacjach w Grecji gdzie pod wpływem slonca i opalania wyskoczył mi tak jakby motyl, ale w innym miejscu niż u większości ludzi, bo na żuchwie po obu stronach i szyi. Zmiany są do około połowy policzków i cały dekolt.
Zrobiłam badania przeciwciał ANA i wyszło mi miano 1:320 typ świecenia homogennny ziarnisty.
Nie wiem co dalej robic i czym to moze byc spowodowane. Czy mam sie czego obawiać ? Bardzo prosze o wszelkie porady i z góry dziekuje! 😊 |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2016 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum.
Przenioslam Twoj watek do Pierwszych Krokow bo tu bedzie mu najlepiej.
Troche niedomagam wiec wybacz, zemusialas poczekac na odzew.
Mysle, ze dobrze byloby isc do reumatologa na konsultacje. Rodzinny tego nie zaproponowal (?)
Co do masci na AZS, to ja rowniez uzywam, z roznym skutkiem. Coz, zycie.
Zmeczenie moze byc spowodowane problemami z serduchem ale ja, na Twoim miejscu poszukalabym dobrego reumatologa- moze polaczy wszystkie objawy w jedna calosc i wpadnie na pomysl jak temu zaradzic.
Trzymam kciuki i melduj!
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
Agateczka7 Junior
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2016 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz ! 😊
Wlasnie w środe zrobiłam sobie wizytę u reumatologa
Zapomniałam dodać, ze bardzo schudłam i wypadają mi włosy. Mam nadzieje ze te wszystkie objawy da się jakos połączyć w jedną całość .. Zobaczymy
Pozdrawiam! 😊😘 |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2016 10:29 am Temat postu: |
|
|
Witaj fajnie że udało się szybko załatwić wizytę mam nadzieję że lekarz połączy wszystko w jedną całość.
Dużo zdrówka i cierpliwości życzę.Daj znać jak po wizycie. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2016 8:57 pm Temat postu: |
|
|
hej Agateczka
ta wizyta u reuma to jutro?
zrób sobie listę pytań do lekarza i spisz wszystkie dolegliwości; niczego nie pominiesz i będzie Ci łatwiej
pozdrawiam _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
alawa Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2016 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Daj znac co powiedzial lekarz, czy są szanse na wdrozenie leczenia. |