| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| esqa Master butterfly

| 

|  Wysłany: Pon Lip 01, 2013 10:55 pm    Temat postu: bioenergoterapia a toczniowe bóle głowy |   |  
				| 
 |  
				| Kochani, co sądzicie o bioenergoterapii przy toczniowych bólach głowy? ktoś z Was próbował tych niekonwencjonalnych metod? jest sens się w to bawić? trochę się boję, że zamiast pomóc to spowoduje zaostrzenie choroby...

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Witek88 Senior

| 

|  Wysłany: Wto Lip 02, 2013 2:18 am    Temat postu: Re: bioenergoterapia a toczniowe bóle głowy |   |  
				| 
 |  
				| Ogolnie boenergoterapia to taki szarlatanizm wg mnie. Stawiam ja w tym samym rzedzie co leczenie homeopatyczne.
 Czy przy wyadtkach na leki w naszych chorobach jest sens wydawac pieniadze na malo sprawdzone metody ?
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Monika B Moderator

| 

|  Wysłany: Wto Lip 02, 2013 10:56 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| zgadzam się z Witkiem  _________________
 Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

|  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| esqa Master butterfly

| 

|  Wysłany: Wto Lip 02, 2013 1:29 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ja właśnie osobiście też nie dowierzam takim sposobom leczenia, ale wśród znajomych słyszałam pozytywne opinie o tych metodach. mnie osobiście jakoś wróżby i różnego innego rodzaju cuda nie przekonują...

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| meguchna Master butterfly

| 

|  Wysłany: Wto Lip 02, 2013 1:40 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Podzielam Wasze zdanie  A czym się różnią toczniowe bóle głowy od typowych bólów? Bo nie kumata jestem  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| esqa Master butterfly

| 

|  Wysłany: Wto Lip 02, 2013 1:53 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ja przy toczniu mam ciągły ból głowy, tj. nie ustępuje on ani na chwilę, już kolejny miesiąc, jedynie leki trochę go łagodzą, że jest taki przyćmiony, a ja przez chwilę mogę normalnie funkcjonować. _________________
 powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem...
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| denim85 Master butterfly

| 

|  Wysłany: Sro Lip 03, 2013 8:00 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ja np w bioenergoterapię niewierze. Ale mam takiego jakby wujka który leczy ludzi  i juz nieraz mnie do kupy składał. Ja dalej nie wieże ale z faktami sie kucić nie będę. Jak obojczyk sie łamał to 3 tygodnie opuchlizna była jak on przyjechał baloło 3 razy bardziej ale przez 3 dni i po opuchliźnie. Nie dawałam rady przejść 100m on przyjeżdzal za 2 dni latałam. ostatnio kręgosłup ojcu nastawił a juz tata chodzić prawie nie mógł o bólu nie wspomnę.
 Nie wiem może to i psychika tak wpływa przestałam nad tym mysleć  w życiu jest wiele dziwnych spraw.

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Witek88 Senior

| 

|  Wysłany: Sro Lip 03, 2013 10:42 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Efekt placebo może być potężną bronią, jak np w przypadku Twoich bliskich. Ale skoro masz wątpliwości w tą "moc", to na pewno u Ciebie nie zadziała.
 To tak jak z wiarą, jest podsycana tylko wtedy gdy w nią wierzysz ( przepraszam, jeżeli uraziłem wierzących).
 Ja miałem wiele okazji skorzystania z bioenergoterapii, nigdy nie skorzystałem.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| esqa Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lip 04, 2013 1:28 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| ja pewnie z racji tego, że nie jestem przekonana do tych metod to na tą chwilę odpuszczę. bo szkoda i czasu i nerwów, na coś, co z góry zakładam że będzie porażką. i tu moim zdaniem masz rację Witek88, jak w coś nie wierzysz to nie będzie z tego nic, żadnego pozytywnego efektu. 
 denim85 - twój wuj leczy ludzi swoją energią? a nastawienie psychiczne, zwłaszcza te optymistyczne, to podstawa przy jakimkolwiek leczeniu. u mnie pesymizm zawsze tylko pogarszał sprawę choróbska.

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| denim85 Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lip 04, 2013 6:50 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| esqa moze i tak ale co mi tam grunt że działa prawda  _________________
 My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej  na miotle!
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| esqa Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lip 04, 2013 7:14 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| masz rację, skoro działa znaczy się, że dobre jest i trzeba korzystać póki się da  _________________
 powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem...
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |