Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aniusia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 9:49 pm Temat postu: Jak zmienić kolor czcionki i... |
|
|
SOS jak wytłuszcza się tekst i zmienia kolor czcionki???????? nie mogę znaleźć informacji na ten temat, a sama nie mogę sobie z tym poradzić.
Z góry serdecznie dziękuję _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szemek Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 9:53 pm Temat postu: |
|
|
gdy piszesz nowy post lub edytujesz stary to nad oknem w którym piszesz jest pole wyboru Kolor: . Standardowo jest kolor Domyślny i tu możesz sobie z listy rozwijanej wybrać inne kolory |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 9:54 pm Temat postu: |
|
|
W Instrukcji Obsługi Forum wszystko jest Ale OK. Na ekranie edycji postu nad okienkiem, w którym piszesz są przyciski funkcyjne:
B i u i in.
Poniżej rozwijane pole Kolor - z którego wybierasz pożądaną barwę po uprzednim zaznaczeniu tekstu.
Obok - rozwijane pole Rozmiar. Postępowanie, jak w przypadku koloru. |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 9:58 pm Temat postu: |
|
|
celem "wytłuszczenia" czyli pogrubienia tekstu klikamy na (dużą i pogrubioną) literkę B w nagłowku pisanej wiad. (takie kwadraciki nad "kolor" i "rozmiar") po uprzednim zaznaczeniu (kursorem + lewy przycisk myszy) tekstu, który chcesz "wytłuścić" powodzenia i pozdro _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 4:46 pm Temat postu: |
|
|
To cytat z Instrukcji obsługi forum autorstwa vega:
Na obrazku widać wszystkie opcje służące do edycji wiadomości - to te kwadraciki z literkami na górnym pasku, ich zastosowanie przebiega zawsze wg stałego schematu - przed tekstem trzeba wstawić funkcję początkową (czyli symbol w nawiasach kwadratowych np. [ b] ) a na końcu tekstu funkcje zamykającą (czyli symbol w nawiasach kwadratowych z ukośnikiem [/ b] ), wówczas tekst zawarty między tymi znakami stanie się pogrubiony, podkreślony, kolorowy - zaleznie jaką opcję wybraliśmy.
praktycznie wygląda to tak, że piszemy tekst, a następnie zaznaczamy go myszką i klikamy na kwadracik z literką B - wtedy komendy w nawiasach kwadratowych pojawiają się automatycznie na początku i na końcu tekstu i zaznaczony wcześniej tekst stanie się pogrubiony (zobaczysz to dopiero po wysłaniu posta)
analogicznie postępujemy przy zmianie kolorów czy rozmiarów - zaznaczamy zdanie które chcemy pokolorować i wybieram z górnego paska Kolorów odpowiednią barwę, wówczas przed i po tekście pojawiają się komendy w nawiasach a nasz tekst stanie się kolorowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
veg8 Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
ps. błąd w rysunku brak opcji center ..
efekt:(tekst nie jest wyśrodkowany )
[center]Scoooby Dooby Dooby Doo[/center] _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
aniusia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Kochani ! bardzo Wam wszystkim dziękuję i przepraszam za marudzenie.
wiem, że gdzieś ta instrukcja jest podana,ale nie mogłam odnaleźć i straciłam już cierpliwość tym bardziej,że zabiera to duzo czasu, który można wykorzystać na czytanie lub pisanie postów
Tymczasem dzięki Waszej uprzejmości wiem jak to się robi, jak widać zresztą na załączonym obrazku. Celowo zmieniałam kolor i grubość czcionki. Pozdrawiam i dobrej nocy. Pa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|