| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| załamana Junior

| 

|  Wysłany: Pią Lis 11, 2016 7:03 pm    Temat postu: Badania genów |   |  
				| 
 |  
				| Ostatnio wiele pisze się na temat badaniu genów.Czy ktoś z Was przeszedł takie badania i może co nieco napisać na ten temat. |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Monika B Moderator

| 

|  Wysłany: Pią Lis 11, 2016 7:37 pm    Temat postu: Re: Badania genów |   |  
				| 
 |  
				| 

| załamana napisał: |  
	  | Ostatnio wiele pisze się na temat badaniu genów.Czy ktoś z Was przeszedł takie badania i może co nieco napisać na ten temat. |  
 to znaczy badanie jakich genów ?
 bo badania wszystkich genów raczej się nie robi .
 Robią takie badania wtedy kiedy istnieje podejrzenie konkretnej choroby , na którą choruje ktoś w rodzinie.
 Np rak piersi w najbliższej rodzinie , (mama , siostra , kore zachorowały w młodym wieku  )
 co do tocznia bo podejrzewam że o to Ci chodzi proszę zapoznaj się z tym tematem http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=478

|  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| magdalena laura Master butterfly

| 

|  Wysłany: Sob Lis 12, 2016 6:56 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Cześć dokładnie jak pisze Monika badania takie przeprowadza się w przypadku konkretnego podejrzenia.
 Ja przechodziłam badanie DNA - uszkodzenie genotypu w związku chorobą wilsona - choroba genetyczna
 Badanie genów hmm
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| mmm... Master butterfly

| 

|  Wysłany: Sob Lis 12, 2016 11:54 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Ja mam teraz zlecone badanie na mutację genu MTHFR, bo moja prof chce sprawdzić, czy nie będę potrzebowała dodatkowych leków przy planowaniu i samej ciąży. Ale bez tego wcale bym nie robiła tych badań, ale mojej siostrze wyszła któraś z mutacji i dlatego prof zaleciła i mnie. _________________
 "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem"
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |